Utbildning inom medicinsk fotvård

Utbildning inom medicinsk fotvård

Medicinsk fotterapeut ingen skyddad titel så vem som helst kan kalla sig detta oavsett utbildningsbakgrund. Detta är på samma sätt att juridiskt kan vem som helst kalla sig jurist utan att vara utbildad inom juridik.

Det kan därför vara klokt att ta reda på med om fotterapeutens bakgrund och utbildning innan ni går ditt för att avhjälpa något annat än rent kosmetiska besvär. Det finns en del utbildningar inom fotterapi, pedikyr och fotbehandlingar att välja på.

Yrgo

Yrgo, Högre Yrkesutbildning i Göteborg, erbjuder en 60 veckors utbildning i medicinsk fotterapi där du blir medicinsk fotterapeut. Denna utbildning ger 300 Yh-poäng och innefattar viktiga moment för den som i framtiden vill driva egen verksamhet eller börja arbete inom Hälso- & Sjukvården. Det som ingår är:

Utbildning inom medicinsk fotvård - Yrgo
  • Grundläggande fotterapi 60 Yh-poäng
  • Medicinsk fotterapi 65 Yh-poäng
  • Tillämpad fotterapi 60 Yh-poäng
  • Vårdpedagogik 15 Yh-poäng
  • Lärande i arbete 1. 20 Yh-poäng
  • Lärande i arbete 2. 30 Yh-poäng
  • Företagsekonomi 25 Yh-poäng
  • Examensarbete 25 Yh-poäng

Utbildning inom medicinsk fotvård - Förkunskapskrav Förkunskapskraven är höga, men helt relevanta, för någon som ska arbete med medicinsk fotvård. Förkunskapskrav som vinn är från gymnasiets Vård och omsorgsprogram och innefattar t.ex. godkänt i Vård och omsorg 1 & 2, Hälsopedagogik, Etik och människans livsvillkor, Medicin 1, Psykiatri 1, m.m. Även godkänt i matte, svenska och engelska är kravet.

Kostnaden för denna utbildning är helt gratis och är en av de bästa utbildningarna för medicinska fotterapeuter som finns i Sverige. Dessutom kunde du få studiebidrag och ta studielån för utbildningen. Efter utbildningen kan du titulera dig som examinerad medicinsk fotterapeut.

Norrlands Yrkeshögskola

Utbildning inom medicinsk fotvård - Norrlands Yrkeshögskola

Norrlands Yrkeshögskola har haft en 60 veckors yrkesutbildning till medicinsk fotterapeut som just nu avvaktar nytt kursdatum. Delar som ingick i denna utbildning var t.ex. Behandlingsmetoder, Avlastning och sulor, Fotterapi utifrån ett helhetsperspektiv Sjukdomslära, Fysiologi och biomekanik och Undersökningsmetoder.

Denna utbildning till riktigt medicinsk fotterapeut var gratis och var berättigande till studiemedel och du blev examinerad medicinsk fotterapeut.

Axelssons

Utbildning inom medicinsk fotvård - Axelsson

Axelsons Gymnastiska Institut erbjuder en 22-veckors utbildning i Medicinsk fotvård. Efter genomgången utbildning blir du diplomerad medicinsk fotterapeut vilken innebär att du har ett diplom (= papper) på att du genomgått utbildningen. Detta innebär dock inte att du kan genomföra medicinskt betingad fotvård som är momsbefriad eftersom då krävs det att en läkare remitterat en patient till dig.

Förkunskapskraven är mycket måttliga för att börja och du ska ha godkänt betyg i Svenska 1 eller i Svenska som andraspråk 1 samt arbetat med något i 2 år. Stor del av utbildningen går ut på att genomföra oavlönad lärarhandledd praktik på skolan.

Kostnaden för denna 22 veckors utbildning är cirka 70 000 kr.

Korta kurser

Korta kurser i medicinsk fotvård

Det finns mängder med korta och dyra kurser för att få ett diplom att man genomgått en kurs i fotvård. De kortaste kurserna är på bara en dag och det finns många veckorlånga kurser. Företagen som tillhandahåller dessa kurser gör det främst för att tjäna pengar.

Bra fotvårdsartiklar och fotbad finns hos


Allt intressant om medicinsk fotvård

Här kan du hitta mer viktigt information och intressant fakta om medicinsk fotvård men också en del kul och lustiga gällande medicinskt betingad fotvård.Meny - Medicinsk fotvård
Till förstasidan på www.medicinsk-fotvard.seHögst upp på sidan om medicinsk fotvårdLängst ned på sidan om medicinsk fotvård
SverigeUtomlandsFöretagNyheter